Drama

Toneelgroep Kick

 

Toneelgroep Kick

Het Heerbeeck College heeft een heus theatergezelschap: Toneelgroep Kick!  Spelers van de tweede klas tot en met de examenklassen die met heel veel enthousiasme de sterren van de hemel spelen. Een keer per jaar vindt er een toneelstuk over pesten plaats. Deze voorstelling wordt jaarlijks voor de gehele brugklas gespeeld. Tijdens het Theatercafé en de open dag speelt toneelgroep Kick een grote rol. En als kers op de taart, aan het eind van het schooljaar, een groot klassiek toneelstuk.

Kickervisjes

 

Kickervisjes

Om acteur te kunnen worden van Kick, moet je in de brugklas bij de Kickervisjes hebben gezeten. Dit is een lessenreeks van tien lessen, voor alle geïnteresseerde brugklassers. In deze lessen krijgen de leerlingen een crashcourse acteren. Als ze deze module positief afronden zijn de leerlingen door en zijn ze onderdeel van de toneelgroep.
Cultuurdag brugklas

 

Cultuurdag brugklas

Een hele dag bomvol kunst en cultuur, speciaal voor alle reguliere brugklassen. Er komen alleen maar professionele gastdocenten die supergave workshops komen geven. Van camera acteren en urban/hiphop tot tekenen met houtskool. Alle gastdocenten zijn culturele ondernemers uit Best en omstreken en samen maken we er een megavette dag van.
Drama in de brugklas

 

Drama in de brugklas

Bij het vak drama krijg je vier modules: presentatietechnieken, improvisatie, teksttheater en klassiek toneel. Ook wordt er enige theorie gegeven over de theatergeschiedenis en grote toneelschrijvers. Al deze aspecten komen aan bod met een dikke saus van leuke spellen, gekke opdrachten en mooie verhalen. Allemaal kwetsbaar zijn, allemaal lef hebben en heel veel respect voor elkaar. Dat is het allerbelangrijkste aan dit vak.
Presentatie- technieken klas 2/3

 

Presentatietechnieken in de tweede klas

Gedurende een half schooljaar wordt er per klas een module presentatietechnieken gegeven. De klassen worden in tweeën gesplitst zodat er heel veel persoonlijke aandacht en tijd is. Het doel van deze module is verbreding en verdieping in technieken rondom presenteren: presenteren met veel enthousiasme, onvoorbereid kunnen presenteren, presenteren met een smartboard, allemaal heel belangrijk. Hoe jonger je dit leert, hoe beter.


Presentatietechnieken in de derde klas

In het derde leerjaar krijg je weer per halve klas les, een periode lang. Het is de afsluitende module presentatietechnieken in de onderbouw. We gaan nog wat dieper in op presentatietechnieken. Lichaamstaal en stemgebruik staan centraal en verbeteren we aan de hand van een persoonlijke casus.