BSM / LO2

BSM


Bewegen, Sport en Maatschappij (BSM)

BSM staat voor Bewegen, Sport en Maatschappij. In de bovenbouw (vanaf leerjaar 4) van havo en vwo is dit een keuzevak, waarin je een schoolexamen doet. Bij BSM leer je vaardigheden waar je de rest van je leven iets aan zult hebben. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je jezelf kunt presenteren. Je werkt veel samen met anderen en gaat daarbij aan elkaar en anderen lesgeven. Daarnaast leer je veel over het menselijk lichaam, maar ook over EHBO en de plek van sport in onze samenleving.lesgeven tijdens BSM

Bij BSM heb je praktijklessen en  theorielessen die veel met elkaar te maken hebben. Bij de praktijklessen ga je dieper in op verschillende sporten en leer je ook veel over lesgeven en jezelf presenteren. Tijdens de theorielessen leer je veel over anatomie en fysiologie, de geschiedenis van sport en nog veel meer!

BSM wordt vaak gekozen door leerlingen die na het Heerbeeck een opleiding willen doen die te maken heeft met sport of gezondheid. Maar ook als je voor andere opleidingen wilt kiezen, ben je bij BSM welkom en zal je zeker ook veel hebben aan de vaardigheden die je leert bij dit geweldige vak!

LO2


Lichamelijke Opvoeding 2 (LO2)

LO2 staat voor Lichamelijke Opvoeding 2.  Als je mavo doet, kun je vanaf leerjaar 3 dit vak kiezen als schoolexamenvak.

Bij LO2 leer je vaardigheden waar je de rest van je leven iets aan zult hebben. Je leert bijvoorbeeld hoe je jezelf kunt presenteren. Je werkt samen met anderen en gaat daarbij aan elkaar en anderen lesgeven. Je organiseert zelfs met elkaar een sportdag voor kinderen van een basisschool!

Tijdens de lessen van LO2 ga je uiteraard veel bewegen. Vaak ga je wat dieper in op de sporten, zodat je veel uitdagende dingen kunt doen.

LO2 wordt vaak gekozen door leerlingen die na het Heerbeeck een opleiding willen doen die te maken heeft met sport en bewegen of gezondheid. Maar ook als je voor andere opleidingen wil kiezen ben je bij LO2 welkom en zal je zeker ook veel hebben aan de vaardigheden die je leert bij dit geweldige vak!