Decanaat mavo

Vanaf leerjaar 1 gaan de leerlingen aan de slag met loopbaanoriëntatie in het vak mavo challenge. In leerjaar 2 en 3 worden profielkeuzelessen gegeven. Dit doen de mentoren in de studieles of soms ook in het mentoruur. Voor deze lessen wordt gebruik gemaakt van de door de decaan ontwikkelde methode Toekomstdossier. De materialen van de methode Toekomstdossier kunt u vinden door onderaan deze pagina in de grijze balk op “Decanaat mavo” te klikken.

Naast de lessen vinden er ook gesprekken plaats (leerling/mentor; leerling/decaan) en zijn er informatieavonden voor ouders en leerlingen (zie jaarplanner). Vakdocenten voeren in Magister op verzoek van de decaan een aantal keer per jaar vakadviezen (en soms ook leerwegadviezen) in. Daarnaast vinden er op aanvraag gastlessen plaats, zijn er bedrijfsbezoeken, meeloopdagen en oriëntatie op locatie.

In de tweede en derde klas dienen de leerlingen een vakkenkeuze te maken. Het keuzeformulier voor het schooljaar 2018-2019 voor 2-mavo vindt u hier. Het formulier voor 3-mavo vindt u hier. Informatie over de keuzevakken in mavo-3 vindt u hier. Informatie over de keuzevakken in mavo-4 vindt u hier.

Informatie over de aansluiting van mavo naar havo vindt u de doorstroomwijzer mavo naar havo. decanaat2

Voor alle benodigde informatie over loopbaanoriëntatie in alle jaren van de opleiding mavo op het Heerbeeck, klikt u hieronder:  

Voor vragen kunnen zowel leerlingen, ouders als docenten terecht bij hun decaan, Laurie Rademakers,
via het e-mailadres l.rademakers@heerbeeck.nl.

Een overzicht van handige websites is hier te vinden.