Algemeen

Welkom
Welkom

Over een poosje ga je de basisschool verlaten. Dat kan eind dit schooljaar zijn of misschien het jaar daarna. Je gaat naar het voortgezet onderwijs. En nu ga je een school kiezen. Voor sommigen is dat een moeilijke keuze, voor anderen weer niet. Het is in ieder geval belangrijk om een school te kiezen die bij je past. Zorg dat je een aantal vragen kunt beantwoorden: wat vind ik belangrijk aan een school? Is het de sfeer? Is het de begeleiding? Zijn het de activiteiten? Welke niveaus zijn er? En wat voor soort klassen? Hopelijk worden je vragen beantwoord tijdens het lezen van de informatie op onze website.

De middelbare school is heel anders dan de basisschool: Je krijgt wel vijftien verschillende vakken en docenten, je wisselt steeds van lokaal, je hebt je eigen kluisje. Ook maak je een heleboel nieuwe vrienden en vriendinnen. Het wordt een geweldige tijd!

Je eigen plek


Je eigen plekEVL-20140911-0081

Het Junior College, speciaal voor de brugklassers, is de plaats waar je het eerste jaar de meeste tijd van je schooldag zult doorbrengen. In dit gebouw zijn je leslokalen voor de theorievakken zoals de talen, aardrijkskunde en geschiedenis. Er is een leerplein waar je onder andere werkt aan projecten en waar je ook tijdens de pauzes bent. Je fiets parkeer je in je eigen gedeelte van de fietsenstalling. Kortom: het Junior College is een eigen plek voor de brugklasleerlingen. Jacqueline is jullie eigen conciërge. Natuurlijk ga je ook regelmatig naar het hoofdgebouw, want daar zijn de ‘specials’: de lokalen waar vakken als tekenen, techna, lichamelijk opvoeding (LO), muziek, biologie, science en design worden gegeven.  Je eigen plek betekent ook de juiste plek. We hebben een groot aantal verschillende brugklassen:

Organogram brugklas

Je eigen talent

 

Je eigen talent

Iedere leerling heeft zijn eigen talent. Jij dus ook! Op het Heerbeeck College is er volop gelegenheid om te ontdekken waar je talenten liggen en om daarmee aan de slag te gaan. Soms weet je al waar je goed in bent of waar je interesse ligt. Als je je muzikale talent al ontdekt hebt, zul je ervaren dat er op het Heerbeeck volop ruimte is om dat talent verder te ontwikkelen in onze prachtige muzieklokalen en met deskundige docenten. Als je van toneelspelen houdt, kun je je aanmelden voor KICK, de toneelvereniging. Als je goed bent in sport zijn er competities en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Er is dus voldoende ruimte om je eigen talent te ontdekken en te ontwikkelen!

Natuurlijk kan je talent ook liggen op het vlak van samenwerken. Of misschien kun je wel heel goed luisteren naar iemand of heb je veel doorzettingsvermogen. Deze competenties (vaardigheden) komen je dan goed van pas, omdat er regelmatig gewerkt wordt aan projecten of opdrachten die je samen met anderen moet doen. En als je die talenten nog niet hebt, dan krijg je de komende jaren volop tijd om die te ontwikkelen. Want deze vaardigheden zijn belangrijk, zowel als je gaat studeren als voor de tijd daarna!plek%20talent

Folders

 

Folders

Folder voor leerling groep 8             Folder voor ouders
informatiefolder-groep-7-8-2016-2017informatiefolder-ouders-2016-2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik op het plaatje om de folder te bekijken.

 

Presentaties

Presentaties

Klik op de afbeelding voor de presentatie ‘Omgaan met dyslexie’
Omgaan met dyslexie op het HBC

 

 

 

 

 

Klik op de afbeelding voor de presentatie ‘Begeleiding en zorg op het Heerbeeck College’

begeleiding-en-zorg-op-het-heerbeeck-college

Klik op de afbeelding voor de presentatie ‘Hoe gaat het in de brugklas’

voorlichting-brugklas