Algemeen

Welkom
Welkom

Over een poosje ga je de basisschool verlaten. Dat kan eind dit schooljaar zijn of misschien het jaar daarna. Je gaat naar het voortgezet onderwijs. En nu ga je een school kiezen. Voor sommigen is dat een moeilijke keuze, voor anderen weer niet. Het is in ieder geval belangrijk om een school te kiezen die bij je past. Zorg dat je een aantal vragen kunt beantwoorden: wat vind ik belangrijk aan een school? Is het de sfeer? Is het de begeleiding? Zijn het de activiteiten? Welke niveaus zijn er? En wat voor soort klassen? Hopelijk worden je vragen beantwoord tijdens het lezen van de informatie op onze website.

De middelbare school is heel anders dan de basisschool: Je krijgt wel vijftien verschillende vakken en docenten, je wisselt steeds van lokaal, je hebt je eigen kluisje. Ook maak je een heleboel nieuwe vrienden en vriendinnen. Het wordt een geweldige tijd!

Je eigen plek


Je eigen plekEVL-20140911-0081

Het Junior College, speciaal voor de brugklassers, is de plaats waar je het eerste jaar de meeste tijd van je schooldag zult doorbrengen. In dit gebouw zijn je leslokalen voor de theorievakken zoals de talen, aardrijkskunde en geschiedenis. Er is een leerplein waar je onder andere werkt aan projecten en waar je ook tijdens de pauzes bent. Je fiets parkeer je in je eigen gedeelte van de fietsenstalling. Kortom: het Junior College is een eigen plek voor de brugklasleerlingen. Jacqueline is jullie eigen conciërge. Natuurlijk ga je ook regelmatig naar het hoofdgebouw, want daar zijn de ‘specials’: de lokalen waar vakken als tekenen, techna, lichamelijk opvoeding (LO), muziek, biologie, science en design worden gegeven.  Je eigen plek betekent ook de juiste plek.

Je eigen talent

 

Je eigen talent

Iedere leerling heeft zijn eigen talent. Jij dus ook! Op het Heerbeeck College is er volop gelegenheid om te ontdekken waar je talenten liggen en om daarmee aan de slag te gaan. Soms weet je al waar je goed in bent of waar je interesse ligt. Als je je muzikale talent al ontdekt hebt, zul je ervaren dat er op het Heerbeeck volop ruimte is om dat talent verder te ontwikkelen in onze prachtige muzieklokalen en met deskundige docenten. Als je van toneelspelen houdt, kun je je aanmelden voor KICK, de toneelvereniging. Als je goed bent in sport zijn er competities en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Er is dus voldoende ruimte om je eigen talent te ontdekken en te ontwikkelen!

Natuurlijk kan je talent ook liggen op het vlak van samenwerken. Of misschien kun je wel heel goed luisteren naar iemand of heb je veel doorzettingsvermogen. Deze competenties (vaardigheden) komen je dan goed van pas, omdat er regelmatig gewerkt wordt aan projecten of opdrachten die je samen met anderen moet doen. En als je die talenten nog niet hebt, dan krijg je de komende jaren volop tijd om die te ontwikkelen. Want deze vaardigheden zijn belangrijk, zowel als je gaat studeren als voor de tijd daarna!plek%20talent

Begeleiding


Begeleiding

Natuurlijk laten we je niet alles zelf uitzoeken. Iedere klas heeft zijn eigen mentor; dat is één van je vakdocenten bij wie je altijd terecht kunt en die je het hele jaar door begeleidt. Je zult merken dat je in de loop van het schooljaar zijn of haar hulp steeds minder nodig hebt. Maar in het begin is alles nieuw: allemaal verschillende vakken, verschillende leraren, verschillende lokalen, veel huiswerk. De mentor helpt je met het wennen en plannen! Soms heeft een leerling wat extra zorg nodig, die geven we ook. Bijvoorbeeld als je dyslectisch bent of niet zo’n goede concentratie hebt. Meer informatie over de begeleiding vind je hier.
De presentatie waarin je kunt lezen hoe het op onze school gaat als je dyslectisch bent, staat (onderaan) op deze pagina.

Iedere klas heeft ook zijn eigen leerlingmentoren: twee leerlingen uit de bovenbouw die aan alle activiteiten van jouw klas meedoen en aan wie je allerlei vragen kunt stellen. Zij zijn erbij tijdens de kennismakingsmiddag, het brugklaskamp, de sinterklaasactiviteit en het klassenuitje. En soms komen ze weleens zomaar op bezoek in de klas.

Kamp en activiteiten


Kamp en activiteiten

Wij vinden het belangrijk dat je je thuis voelt in je klas. Er zullen best wel een paar kinderen in je klas zitten die je kent. Je mag zelfs aangeven bij wie je graag in de klas wilt komen, dan gaan we dat zeker voor je proberen! En als je een eind moet fietsen, bijvoorbeeld vanuit St. Oedenrode of Middelbeers, dan kom je bij kinderen in de klas met wie je samen kunt fietsen. Je zult merken dat er ook veel kinderen in één klas bij elkaar zitten, die elkaar niet kennen. Daarom gaan we in de tweede week meteen op brugklaskamp. Er is een heel programma met allerlei onderdelen zoals kennismakingsspellen, kampvuur, disco en gezamenlijke maaltijden. Drie dagen kennismaken met elkaar en met je mentor, er is een heel programma. En de week erna voelt je klas een stuk vertrouwder!

Naast de lessen en de projecten zijn er nog volop andere activiteiten: pauzesport, schooldisco, carnavalsdisco, Theatercafé, de schoolband. En in de hogere leerjaren zijn er allerlei activiteiten zoals 6waterkamp, skikamp, reizen naar Londen, Berlijn, en Parijs en uitwisselingen met landen als Spanje, Italië en Indonesië.

Aanmelden


Aanmelden

Wilt u meer weten over aanmelden of over het traject van de vroegaanmelding, klik dan hier

Folders


Folders & filmpje

Hier vind je de folder voor leerlingen groep 8 en voor ouders.

Presentaties

Kijk hieronder naar ons filmpje!

 

Presentaties

Klik op de afbeelding voor de presentatie ‘Omgaan met dyslexie’
Omgaan met dyslexie op het HBC

 

 

 

 

 

Klik op de afbeelding voor de presentatie ‘Begeleiding en zorg op het Heerbeeck College’

begeleiding-en-zorg-op-het-heerbeeck-college