Informatie voor leerlingen

 

Aanmelding en toelating

En dan is het zover: je hebt gekozen voor het Heerbeeck College en je hebt een advies gekregen van de leerkracht van groep 8. Dan ga je je natuurlijk aanmelden. Aanmelden kan op 6, 7 of 8 maart 2017 (voor de tijden zie de agenda). Je wordt aangemeld voor het niveau dat hetzelfde is als het advies dat je gekregen hebt. Er zijn wel tien verschillende brugklassen:

Organogram brugklas

Afhankelijk van het advies van de basisschool, start je in één van deze klassen. WeetjesAls je kiest voor het HIC (Heerbeeck International College), kom je terecht in een havo, havo/vwo of vwo HIC-klas.

Sommige kinderen hebben wat extra ondersteuning nodig. Bijvoorbeeld als je een slechte concentratie hebt of als je (een vorm van) autisme hebt. Maar er kunnen ook zaken spelen die invloed hebben op je schoolwerk. Dan komen je ouder(s)/verzorger(s) eerst voor een oriënterend gesprek naar ons. In dat geval kom je op  30, 31 januari – 1 februari 2017 naar onze school om het aanmeldingsformulier in te leveren (zie informatie voor ouders).