Opnieuw succes robotics team!

13 maart 2017
13 maart 2017,
 Off

Het was een succesvol weekend voor leerlingen Brian van Ham en Sven van Steijn (havo-5) en begeleidend collega Annemieke Vennix: team Rembrandts won de finale én kreeg een quality award bij de First Robotics Competition in Orlando, Florida.

Een kort verslag van onze collega Annemieke Vennix:
Na een succesvolle regional in West Palm Beach, zijn we door gegaan naar de volgende regional in Orlando. Maar eerst natuurlijk Miami verkend, alligators gespot in de Everglades en een private tour bij het Kennedy Space Center door 1 van de presentatoren die voor NASA werkt en een groot sponsor is van het First programma.

In Orlando gingen we de strijd aan met 64 andere teams, sommige
hadden we al gezien vorige week, maar een aantal ook niet. Ook hier weer na een oefendag, anderhalve dag wedstrijden voor de finales van zaterdagmiddag. De leerlingen hebben zich ook weer van hun beste kant laten zien, door met de sponsoren, juryleden en andere teams te praten over de robot (en de strategie van het spel). En natuurlijk tijdens ook weer bloedstollende wedstrijden ons laten horen! De eerste wedstrijd in de kwartfinales was verlies, maar we kwamen terug en met een geweldige score en uiteindelijk de winst. Wat betekent dat: de finale in St. Louise!

 

Team Rembrandts is het robotica team van de opleiding Mechatronica aan de Fontys Hogeschool voor Engineering in Eindhoven. Dit team is samengesteld uit studenten van Fontys, Zwijsen College en sinds kort ook 2 leerlingen van het Heerbeeck College. Dit team bestaat inmiddels vier jaar. Ieder jaar bouwen zij een robot waarmee ze, als enige Nederlands team, deelnemen aan de First Robotics Competition (FRC) in Amerika. Daarnaast zet het team zich in voor het stimuleren van STEM (Science Technology Engineering & Mathematics) onder jongeren en om deze groep ook te enthousiasmeren voor techniek.