Vakkanjers finale Utrecht

14 juni 2017
14 juni 2017,
 Off

Tijdens heerbeeckweek 3 hebben onze leerlingen gewerkt aan het MCP-project ‘Vakkanjer Explorer’, waarbij ze van oude materialen een nieuw product hebben ontworpen. De ‘Techna Nerdjes’ zijn met hun sieradenhouder door de vakjury aangewezen als het winnende team en zij hebben onze school op donderdag 15 juni vertegenwoordigd tijdens de landelijke Vakkanjers finale in Utrecht.

Door de organisatie van Vakkanjers waren wij met onze drie mavobrugklassen uitgenodigd om deze finale en het bijbehorende evenement ‘Vakkanjers Live’ bij te wonen. Vakkanjers Live laat jongens en meiden op een compleet nieuwe manier kennismaken met de wereld van techniek. Door een kijkje te nemen achter de schermen van een muziekfestival ontdekten ze wat er allemaal nodig is voor een groot event. Daarnaast konden leerlingen dit ook zelf ontdekken door middel van verschillende opdrachten en activiteiten.

Ondanks dat onze ‘Techna Nerdjes’ een mooi ontwerp hadden, gemaakt van een oude typemachine, vielen we helaas niet in de prijzen, maar onze leerlingen hebben een leuke en leerzame middag gehad!