BSA extra informatie

 

Waterkamp

In het tweede leerjaar bestaat de mogelijkheid om op waterkamp te gaan. Dit kamp is voor alle afdelingen met uitzondering van de afdeling HIC en is op vrijwillige basis. Kampen vinden meestal plaats in Friesland in de vierde Heerbeeckweek (mei/juni). De reis is een vierdaagse activiteit.

 

Winterkamp

In het derde leerjaar kunnen de leerlingen uit alle afdelingen gaan skiën en/of snowboarden. Al geruime tijd wordt gebruik gemaakt van de diensten van een gerenommeerde reisorganisatie Huski. Het winterkamp vindt plaats in heerbeeckweek 3.  De reis is een zesdaagse activiteit, waarvan er vier dagen wordt geskied. Inbegrepen in de kosten van deze reis zijn, behalve de reis en de accommodatie op basis van half pension, ski- of snowboardles door ervaren instructeurs, liftpas en ski- of snowboardmateriaal. Voor het winterkamp geldt dat de organisatie een maximum aantal deelnemers aangeeft. Dit betekent in het meest ongunstige geval, dat er een loting plaatsvindt.

 

Bijzonder activiteiten examenklassen

Na het behalen van het diploma nemen de meeste leerlingen afscheid van het Heerbeeck College. Dat afscheid gaat echter niet onopgemerkt voorbij. Direct na de laatste examendag vindt het galafeest plaats. Dit feest vindt plaats in het Prinsenhof in Best en is alleen toegankelijk voor de examenkandidaten en een introducé(e). Deze introducé(e)  is een afgestudeerd oud-leerling (maximaal 3 jaar geleden diploma behaald) van het Heerbeeck College of een doubleur van het schooljaar voorafgaand aan het examenjaar. In de periode na het galafeest en vóór de diploma-uitreiking vindt de traditionele kanodag plaats.

Gala 2015