De hoofdprijs!

27 oktober 2017
27 oktober 2017,
 Off

Klas 1Vb en 1Vc hebben in de Week van de Biologie (25 september t/m 1 oktober) meegedaan met het schoolexperiment:  Hebben tuinslakken persoonlijkheden? Vier dagen lang hebben ze Niels Kerstes van Naturalis geholpen met zijn onderzoek. Wij hopen dan ook dat met onze resultaten en de bevindingen van alle andere scholen er een antwoord komt op de onderzoeksvraag.

Deze week kregen wij van Naturalis te horen dat wij met onze deelname de hoofdprijs hebben gewonnen: Een bezoek aan de tentoonstelling Gif! van dr. Freek Vonk. Tijdens het bezoek aan Naturalis mogen wij een workshop volgen.

Er is gekozen voor de workshop ontwerp en overwin:
Hoe zorgen dieren en planten ervoor dat ze blijven drijven of zweven? Hoe overleven ze kou en hitte? In de natuur zijn hier verschillende oplossingen voor te vinden. Tijdens deze workshop kijken leerlingen naar giftige dieren in de tentoonstelling en naar echte natuurlijke objecten in de workshopruimte. De observaties van de natuur worden gebruikt om een eigen ontwerp te inspireren dat natuurlijke omstandigheden kan overwinnen. De ontwerpen worden getest in onze spectaculaire teststations. Leerlingen uit het voortgezet onderwijs ervaren hoe dieren en planten verschillende problemen tegelijk aanpakken. Kun je zowel goed zijn in drijven als in zweven? Gaat goed zijn in het één niet ten koste van iets anders? Oftewel: ontwerp je een specialist of een generalist…?

Wij zijn erg trots op deze prijs en hebben veel zin in het bezoek aan Naturalis, dat zal plaats vinden in heerbeeckweek 2.

Met dank aan Lotte Christianen