Geslaagde Heerbeeckweek

9 maart 2018
9 maart 2018,
 Off

De afgelopen Heerbeeckweek stond weer bol van de activiteiten voor onze leerlingen, binnen en buiten de school. Zo bedachten leerlingen van mavo-2 oplossingen om het leven van mensen met een beperking makkelijker te maken. Ze hebben dit uitgewerkt in een prototype en gepresenteerd aan de organisatie Vakkanjers. Verder werden onder meer een stedenopdracht in Den Bosch, pop-up storeproject, thuisprogramma internationalisering met koken en een monumentenproject georganiseerd. Ook reisden leerlingen naar het buitenland voor een project, uitwisseling of winterkamp.

Een wel heel bijzonder project was de reis naar Bosnië, die onze leerlingen maakten samen met leerlingen van het Kempenhorst College. Zij reisden af naar het plaatsje Ostrosac om daar een basisschool op te knappen. Voorafgaand aan de reis hadden de leerlingen van beide scholen elkaar al ontmoet. Richelle Roefs (Heerbeeck College): “Het was heel fijn om te weten dat er ook mensen mee gingen die wat meer wisten over hoe je bepaalde dingen moet doen in de bouw, zoals stukadoren. De samenwerking tussen het Kempenhorst en het Heerbeeck is heel fijn, omdat we met elkaar die school daar het best kunnen helpen.” De leerlingen zijn warm ontvangen en hebben ontzettend hard gewerkt. Het resultaat mag er dan ook zijn!

Dankzij de vele sponsoracties was er geld voor alle klusmaterialen, hout voor acht banken en tafels, gordijnen voor klaslokalen, een stofzuiger, een kopieerapparaat, een EHBO-kastje, wiskunde-hulpmiddelen en gymmaterialen. Daarnaast brachten de leerlingen ook nog schoolspullen mee vanuit Nederland. De organisatie van de reis wil de sponsoren bedanken voor het mede mogelijk maken van deze reis, een unieke ervaring voor de leerlingen.