Heerbeeck College 2.0. Echt iets voor jou!

Hallo leerlingen van groep 7 en 8!

Door alle omstandigheden ziet alles er heel anders uit dit schooljaar. Gelukkig hebben in november al heel veel leerlingen een kijkje genomen op onze school, verschillende lesjes gevolgd en kunnen proeven van de leuke sfeer die er op onze school hangt. En misschien hebben jullie ook meegekeken en meegeluisterd tijdens de online Open Avond die we eind januari voor jullie ouders hebben georganiseerd.

Helaas hebben we door corona geen Open Dag kunnen organiseren op onze school. Maar gelukkig kun je online kennis met ons maken en onze school ervaren. Op deze pagina vind  je informatie en filmpjes om onze school nog beter te leren kennen.

Mavo, havo en vwo
Het Heerbeeck College  heeft een ontzettend breed aanbod. Je kunt bij ons kiezen uit mavo, havo en vwo. Havo en vwo kun je volgen op het Lyceum of op het Heerbeeck International College (HIC).  Het HIC is een officiële tweetalige opleiding en daar volg je de meeste vakken in het Engels. Ook zijn we een Brainportschool:  we werken veel samen met bedrijven uit de buurt, zodat je de kennis uit de lessen kunt toepassen in de praktijk. Op het Heerbeeck College krijg je natuurlijk goed onderwijs van enthousiaste docenten.

Eigen keuzes maken
Bij ons is er veel aandacht voor zelf kiezen, zelf doen en zelf groeien. Belangrijke vaardigheden die je later hard nodig hebt bij je vervolgstudie. Naast je gewone lessen kun je kiezen voor een aantal keuzelessen. Dit kunnen vakken zijn die je (nog) lastig vindt of die je juist heel erg interessant vindt en waarover je veel meer wilt weten. Ook kun je kiezen voor extra modules zoals bijvoorbeeld Chinees, sport of coderen.

Voorlichtingsfilm Heerbeeck College
Voor jou en je ouders hebben we een voorlichtingsfilm over onze school gemaakt. Hierin leggen we uit hoe we lesgeven en hoe het op onze school is georganiseerd, wat de belangrijkste kenmerken zijn van onze mavo, het lyceum en het HIC, wat je op onze school aan ondersteuning kunt verwachten en wat Brainportonderwijs op onze school inhoudt.

 

Nog meer leuke filmpjes
We hebben veel leuke filmpjes waarin je onze school en lokalen van binnen kunt zien en waar je een paar brugklassers op mavo, lyceum en HIC volgt tijdens een schooldag.

Film Heerbeeck College 2.0

 

Volg onze brugklassers Ise, Isa en Fedde
Benieuwd hoe een dag op de mavo, het lyceum of het HIC eruit kan zien?  Bekijk dan onderstaande leuke filmpjes die we speciaal voor jullie hebben gemaakt.

Een dag op de Mavo 

 

Een dag op het Lyceum 

 

Een dag op het Heerbeeck International College 

 

Ook kun je op je gemak en in alle rust nog meer informatie over onze school lezen in onze folder.

En wil je specifieke informatie over de mavo, het lyceum of het HIC? Neem dan een kijkje in onze leaflets.

Bekijk hier het leaflet mavo.
Bekijk hier het leaflet lyceum.
Bekijk hier het leaflet HIC.

Heb je nog vragen?
Mail ze dan naar:

Algemene vragen: p.kuijten@heerbeeck.nl
Mavo: f.derooij@heerbeeck.nl
Lyceum: h.barmentlo@heerbeeck.nl of k.boer@heerbeeck.nl
HIC: r.garretsen@heerbeeck.nl of n.plasmans@heerbeeck.nl
Ondersteuning: s.weustink@heerbeeck.nl

Van harte welkom!
Wij wensen je veel succes met het kiezen van de school die het best bij jou past!

Eén ding is zeker: wij heten je van harte welkom op onze school!