Heerbeeck College on a Run!!!

1 november 2017
1 november 2017,
 Off

Op het Heerbeeck College kun je in de bovenbouw kiezen voor het vak Bewegen Sport en Maatschappij (BSM). Een van de opdrachten die daar langskomt gaat over het maken van een trainingsschema. De leerlingen maken een schema voor zichzelf op basis van de theorie en hun persoonlijke situatie. Vervolgens gaan ze dit schema toepassen om te trainen voor de IAK city run, dit is een side-event van de Marathon van Eindhoven. De city run wordt vooral door scholen gelopen en gaat over een afstand van 5 km door het centrum.

Wedstrijddag
Zondag 8 oktober was het zover. Om 8.13 de eerste trein uit Best. De slaap nog in de ogen. Het wedstrijdshirt al aan. Gezonde spanning voor de wedstrijd. Benieuwd wat er komen gaat. Op het station van Eindhoven verzamelen om de wedstrijdnummers op het shirt te bevestigen. Door de regen richting het startvak lopen. Nog een laatste keer naar het toilet. Geblesseerde leerlingen die je spullen bewaren. Meedoen met de gezamenlijke warming up. Duizenden lopers die klaar staan voor de startstreep. De adrenaline gaat door je lichaam. START.

De race
We zijn onderweg. In het begin is het wat dringen. Er lopen zo’n 6000 mensen mee. Zowel wedstrijdlopers van atletiekverenigingen als beginners die voor het eerst aan een wedstrijd meedoen. Overal staat publiek. Overal hangen ballonnen. Mensen moedigen je aan. Mensen roepen je naam. Het is belangrijk om je eigen tempo te vinden. Je ademhaling onder controle te brengen. Hoe ver ben ik al? Hoe lang ben ik al onderweg? Zie ik daar de finish al? Een laatste versnelling en dan de FINISH. Een welverdiende medaille. Trots op je eigen resultaat. Volgend jaar weer?

Trots
Wij zijn trots op onze leerlingen. Ze hebben mooie schema’s gemaakt. De discipline gevonden om te trainen. Zichzelf uitgedaagd en grenzen verlegd. We willen alle leerlingen bedanken voor het traject.

Namens de BSM-docenten,
Rob Slenders