Jubileum


Heerbeeck en Kempenhorst vieren feest in 2018
In 2018 vieren onze twee scholen, die vijftien jaar geleden samengingen onder de naam Voortgezet Onderwijs Best-Oirschot, het hele jaar feest. Het Heerbeeck College viert zijn 50-jarig bestaan als scholengemeenschap, het Kempenhorst College viert het 50-jarig bestaan van zijn naam en beide scholen vieren een halve eeuw Mammoetwet.

 

Jubileumvoorstelling ‘A night at the park’; het was geweldig!

Op vrijdag 16 november vond  in het Parktheater in Eindhoven een geweldige voorstelling plaats. De muzikale show werd helemaal verzorgd door oud-leerlingen uit Best en Oirschot die professioneel verder zijn gegaan in de theaterwereld. Alle aanwezigen hebben genoten van een fantastische avond vol zang, dans en cabaret. Lees meer.


Reünie

Op zaterdagavond 27 oktober 2018 hebben we een reünie georganiseerd voor iedereen die tussen 1968 en nu als leerling of medewerker aan het Heerbeeck verbonden is geweest.

Het Junior, de gymzaal, de aula en de hal waren omgetoverd tot sfeervolle en feestelijke ruimtes. Studiegenoten van weleer konden elkaar weer ontmoeten en zagen hun vroegere docenten en conciërges weer terug. Dit leverde mooie gesprekken op waarin weer eens duidelijk werd hoe trots we mogen zijn op onze school, onze (oud-)leerlingen en medewerkers.  Het was een geslaagde avond! Zie ook het filmpje op Omroep Brabant (reünie Heerbeeck College 50 jaar).

 

Efteling

In dit Jubeljaar wilden we ook de leerlingen van onze scholen, Heerbeeck College en Kempenhorst College, iets extra’s aanbieden. Ze hebben zelf hun cadeau mogen uitkiezen en het is een dagje Efteling geworden. Op donderdag 4 oktober was het zover, we gingen met ruim 3.000 leerlingen naar Kaatsheuvel. Logistiek gezien was het een tour-de-force, met zo’n vijfentwintig bussen die uit Oirschot en Best op en neer pendelden naar Kaatsheuvel, maar ook dat verliep net zo positief als het weer en de sfeer: uitstekend.

 

Spreuk van de week
Op het Heerbeeck College verscheen de afgelopen vijftien jaar (twee)wekelijks het Heerbeeck Bulletin, een gemailde nieuwsbrief voor de medewerkers van de school. Daarin was als vaste rubriek opgenomen de ‘Spreuk van de Week’: opmerkelijke en vermakelijke uitspraken van leerlingen en collega’s. Deze spreuken zijn nu gebundeld en als boek uitgegeven.

Het boek is op de eerste plaats bedoeld als kerstgeschenk voor de medewerkers van de school, maar de selectie en redactie van de spreuken is zodanig geweest dat ze ook voor niet-Heerbeeckmedewerkers toegankelijk zijn. Meer informatie over hoe u in het bezit kan komen van dit bijzondere boek vindt u hier.