Kerstdoel dit jaar: de Amara Foundation

14 november 2019
14 november 2019,
 Off

Dit jaar steunt het Heerbeeck College tijdens kerstacties Amara Foundation. Amara Foundation verleent hulp aan kinderen, die wonen en verblijven in het district Kisumu in Kenia, op het gebied van onderwijs, huisvesting en gezondheidszorg. Dit doen we in de vorm van vier projecten.

Het eerste project is Zorg waarbinnen we werken aan het terugplaatsen van kinderen in een gezinssituatie. Natuurlijk worden de kinderen in het kinderhuis ook goed verzorgd en voorzien van voeding, kleding en scholing. Na integratie bij familie, worden deze families gevolgd, zodat de kinderen een goede toekomst hebben.

Project Therapie is het tweede project, waarbij gehandicapte kinderen worden geholpen met therapie, hulpmiddelen, vervoerskosten en scholing.

Binnen het derde project Sport wordt een voetbalclub Urusi uit een sloppenwijk van Kisumu ondersteund met competitiegeld, kleding, schoeisel en voetballen. Maar nog het meest belangrijk binnen dat project is dat de kinderen van straat zijn en op een positieve manier met groepsvorming bezig zijn. Ook wordt er gewerkt aan het versterken van het gemeenschapsgevoel in die wijk.

Het laatste project is Hulp aan individuen waarbinnen de stichting mensen helpt die ze via de andere projecten kent. Deze mensen dienen een ondernemingsplan in en krijgen een lening als het plan goedgekeurd is. Daarbij kunt u denken aan een eigen lasbedrijf, een friet kiosk, een markthandel of een naaiatelier.

Om u een beeld te geven bij deze vier projecten kunt u dit filmpje van slechts 50 seconden kijken. Het geeft een beeld van het werk van Amara Foundation.

Amara Foundation is opgericht in 2007 en wordt gerund door 4 dames. Meerdere malen per jaar is een bestuurslid van de stichting in Kisumu om de projecten te bezoeken en te evalueren.

Wat wij belangrijk vinden is dat de projecten door de plaatselijke bevolking gedragen en gerund worden.
Daarnaast is het zo dat wij slechts 0,7 % overhead kosten hebben, wat inhoudt dat vrijwel al ons geld daadwerkelijk bij onze projecten in Kenia terecht komt.
Bestuursleden en vrijwilligers die naar onze projecten gaan betalen hun reis- en verblijfkosten dan ook 100% zelf.

Dit schooljaar gaan we voor het eerst met een aantal leerlingen naar onze projecten in Kisumu. Deze leerlingen betalen hun reis volledig zelf. Zij zijn hard aan het sparen om dit geld bij elkaar te krijgen. Dit doen zij door middel van werken, maar ook door middel van het organiseren van evenementen. Het filmevenement heeft reeds plaatsgevonden. Er staan nog twee evenementen op de agenda. Maandagavond 16 december zullen wij een kerstbingo organiseren op onze school. Daarnaast zullen wij nog een diner verzorgen in restaurant de Buffel te Best. Houd dus de poster die we in school ophangen goed in de gaten!

Bedenk een leuke actie met je klasgenoten om op die manier geld bij elkaar te sparen voor Amara Foundation. Heb je hulp nodig voor ideeën of wil je meer weten over de stichting, neem dan contact op met Evelien Hommes (zie hieronder).

Ook kun je onze website bezoeken voor het laatste nieuws, reisverslagen en foto’s.

Met vriendelijke groet,

Evelien Hommes,
Secretaris, Amara Foundation: www.amarafoundation.org
Docent natuurkunde, science en techna, Heerbeeck College