Examenzaken

 

Centraal examen

Het Centraal Schriftelijk Eindexamen (CSE) is de laatste drempel voor het behalen van je diploma. Naast het afronden van je proefwerken, praktische opdrachten en werkstukken als onderdeel van het schoolexamen, zal veel informatie over het centraal examen op je afkomen. Voor specifieke vragen over het examen kun je terecht bij het volgende e-mailadres: examenzaken@heerbeeck.nl

herexamen

PTA-planners
Voor alle afdelingen en leerjaren vind je de PTA-planners op ons intranet.


Extra examentraining op school

Naschoolse huiswerkbegeleiding en bijles

Samenwerking Heerbeeck College en Lyceo
Het Heerbeeck College biedt samen met Lyceo huiswerkbegeleiding en bijles aan. Deze begeleiding is voor leerlingen van alle niveaus en alle jaarlagen.

Even voorstellen…
Namens Lyceo stel ik me graag aan u voor. Ik ben Marieke Wannet en ben als vestigingscoördinator verantwoordelijk voor de begeleiding vanuit Lyceo. Ik ontmoet u graag op één van de ouderavonden die vanuit de school worden georganiseerd, maar u kunt uiteraard ook langskomen of een afspraak met mij maken.

Effectiever huiswerk maken
Als kinderen effectiever hun huiswerk leren maken, merken ze dat er ook nog tijd overblijft voor de dingen die zij belangrijk vinden. Lyceo helpt daarbij. Onze huiswerkbegeleiding is gericht op het aanleren van duurzame studievaardigheden. Dit doen we met onze Lyceo Leren Leren© methode; een methode voor het aanleren en verbeteren van studievaardigheden, ontwikkeld in samenwerking met Tilburg University. Voor uw kind betekent dat minder stress, meer vrije tijd en hopelijk hogere cijfers.

Lyceo biedt drie, vier of vijf dagen per week huiswerkbegeleiding aan van 14:00 tot 18:00. Dagen en tijden uiteraard in overleg. De begeleiding vind plaats op school, zodat leerlingen na hun laatste lesuur meteen bij ons aan de slag kunnen.

Moeilijke vakken worden weer leuk met Bijles
Naast huiswerkbegeleiding bieden wij ook één op één begeleiding aan in de vorm van bijles. Voor kinderen die moeite hebben met een specifiek schoolvak of achterlopen met de lesstof. Te lage cijfers kunnen dan het gevolg zijn. Bijles van Lyceo betekent: meer persoonlijke aandacht, zodat het zelfvertrouwen terugkomt en uw kind beter presteert.

Begeleiding van Lyceo in het kort
Bij Lyceo is het kennisniveau van uw kind het vertrekpunt. Tijdens het intakegesprek maken we samen een plan van aanpak, opgesteld aan de hand van de Studievaardigheden- en Motivatietest. Ook werken we samen met de school en hebben regelmatig contact met mentoren en docenten. Zo kunnen wij de begeleiding goed afstemmen op de behoeften van uw zoon of dochter.

We werken altijd in kleine groepen, zodat uw kind de aandacht krijgt die het nodig heeft. Onze begeleiders houden de voortgang van uw kind bij en bespreken die met u. Zo weet u precies wat het effect van de begeleiding is.

Meer informatie?
Voor meer informatie over huiswerkbegeleiding en bijles kunt u bij mij terecht. U kunt mij telefonisch bereiken op: 06-83709153 en per e-mail via: marieke.wannet@lyceo.nl
Op Lyceo.nl vindt u uiteraard ook meer informatie over onder andere onze werkwijze en tarieven.

Examenresulaten & examenreglement

De eindexamenresulaten van alle afdelingen binnen het Heerbeeck College in de afgelopen jaren vind je als bijlage bij de schoolgids. Ook het examenreglement vind je op deze pagina.