Regionale Read2Me! finale 2018

20 april 2018
20 april 2018,
 Off

Afgelopen donderdagavond heeft Noor Hems haar uiterste best gedaan in de Cultureel Centrum Tiliander in Oisterwijk om, op een gezellige en leuke avond, het Heerbeeck College zo goed mogelijk te vertegenwoordigen bij de regionale finales van de  voorleeskampioenschappen van Read2Me. Ze had eerder dit jaar al laten zien een hoog niveau te halen toen ze op het Heerbeeck een stuk voorlas uit “Zwarte zwaan” van Gideon Samson.
Daarop besloot ze voor zekerheid te gaan, door hetzelfde stuk in Oisterwijk ten gehore te brengen voor een vierkoppige jury bestaande uit: jeugdboekenschrijver Buddy Tegenbosch, de winnares van de PABO voorleeswedstrijd van 2016 en twee leesbevorderaars van Bibliotheek Helmond – Peel en Educatieve projecten Tilburg.
Er waren 11 provinciale vertegenwoordigers naar voren gekomen uit de 294 scholen die mee gedaan hadden aan de Read2Me wedstrijden in Noord-Brabant.
Noor was als eerste van de 11 provinciale vertegenwoordigers aan de beurt, waar zij direct een bijna onoverkomelijke hoge lat neerlegde voor haar tegenstanders.
Haar fans, klasgenoten, ouders, oma en 2 docenten waren erg tevreden en zeer enthousiast over haar optreden! Noor eindigde op een gedeelde vierde plaats. Van harte gefeliciteerd!

Cecilia van Wijk van CultuurSpoor