Roboticateam wereldkampioen!

28 april 2019
28 april 2019,
 Off

Op Koningsdag, in het jaar van Rembrandt, 6393 kilometer verderop, is Team Rembrandts wereldkampioen robotica geworden! Zaterdagavond 27 april lokale tijd heeft het roboticateam, bestaande uit studenten van Fontys Engineering, het Heerbeeck College en het Zwijsen College, in Detroit (Verenigde Staten) de wereldtitel van de FIRST Robotics Competition in de wacht weten te slepen. Samen met drie andere teams en hun robot Andromeda hebben zij 4000 teams achter zich kunnen laten.

Tijdens het spel Destination Deep Space, gesponsord door Boeing, streden twee teams van drie robots op een veld om plastic schijven en ballen te plaatsen. Ook kon de robot klimmen op een platform. Het team dat na tweeënhalve minuut de meeste punten had behaald won de wedstrijd.

Na de voorrondes, waar Team Rembrandts dit jaar tot twee keer toe de halve finale behaalde en verschillende awards won, wist het team zich te kwalificeren voor de wereldfinales. Na met het team in hun zogeheten divisie de winst te pakken, mochten zij spelen in de echte finales, waarin de teams van de 6 deelnemende divisies tegen elkaar streden voor een plek in de finale. Team Rembrandts werd tijdens deze ronde tweede en heeft zich samen met de nummer één gekwalificeerd om het in de finale uit te vechten. Hierin werd een ‘beste twee uit drie’ ronde gespeeld werd. Het team wist ook hier te winnen en is dus benoemd tot wereldkampioen in 2019.

Dit is het 7e jaar van deelname aan de competitie door Team Rembrandts en de 6e keer dat ze zich wisten te kwalificeren voor de wereldkampioenschappen. Ook zijn ze nu al gekwalificeerd voor het wereldkampioenschap van 2020.