Samenwerking Het Goed & Heerbeeck College

11 maart 2018
11 maart 2018,
 Off

Leerlingen demonteren oude apparaten en ontwerpen nieuwe producten:

Afgelopen week hebben de leerlingen uit de brugklas mavo op een speelse manier kennis gemaakt met de mogelijkheden van techniek. Leerlingen kregen, na een bezoek aan kringloopwinkel Het Goed, een oud apparaat. Dit haalden ze helemaal uit elkaar, om daarna van de losse onderdelen een nieuw product te ontwerpen. De leerlingen bedachten en maakten het nieuwe product helemaal zelf in het technieklokaal.

Door het onderzoeken en ontwerpen van materialen leren de leerlingen ontdekken dat techniek praktisch, uitdagend en creatief is.

Toen alles klaar was werden de producten gepresenteerd aan elkaar, de ouders en aan een vakjury die bestond uit werknemers van de organisatie Vakkanjers, Kringloopwinkel Het Goed en het Heerbeeck College. Men was onder de indruk van de mooie producten en de originele ontwerpen.

De mavoleerlingen hebben regelmatig dit soort projecten tijdens de lessen Mavo Challenge Project (MCP) en tijdens de speciaal daarvoor ingestelde Heerbeeckweken. Het doel is om de leerlingen beter voor te bereiden op een toekomst in de Brainportregio door ze behalve kennis, ook veel vaardigheden en ervaringen mee te geven. En daaraan heeft dit project zeker bijgedragen.