Schrijf voor mensenrechten!

5 december 2019
5 december 2019,
 Off

Op 10 december is het de Internationale Dag van de Rechten van de Mens. Op deze dag komen wereldwijd honderdduizenden mensen in actie en schrijven brieven voor andere mensen die onrecht is aangedaan. Tijdens de Write for Rights 2019 actie besteedt Amnesty International speciaal aandacht aan kinderen en jongeren.

Amnesty International voert actie voor tien jongeren uit Canada, China, de Filippijnen, Nigeria, Zuid-Soedan, Mexico, Iran, Griekenland, Wit-Rusland en Egypte.

Overal wordt geschreven
In heel Nederland gaan mensen brieven of kaarten schrijven. Alleen thuis of samen in een café, buurthuis, bibliotheek, school bij de sportclub of tijdens een van de schrijfevenementen die in het hele land worden gehouden. Mensen schrijven brieven met pen en papier of online. Om autoriteiten op te roepen de jongeren die onrecht is aangedaan te steunen.

Schrijfactie Amnesty International ook op onze school!
Ook op onze school wordt op dinsdag 10 december aan deze actie deelgenomen. Van 10:00 uur tot 17:00 uur kunnen leerlingen, medewerkers, ouders en Bestenaren terecht in de mediatheek/bibliotheek om hun kaart te schrijven

Leerling, docent, medewerker, ouder, Bestenaar – kom in actie!
Schrijf die kaart en help een jongere!