Theatergroep PlayBack

25 februari 2019
6 februari 2019,
 Off

Theatergroep PlayBack speelt op 25 februari in TODO in samenwerking met het Heerbeeck College, de interactieve theatervoorstelling ‘Rijk’ over geld & imago. Deze voorstelling is voor leerlingen van mavo-2. Op 26 maart spelen ze de interactieve voorstelling ‘Credits’. Deze voorstelling wordt gespeeld voor de ouders in “de Enck””  in Oirschot. Er wordt voor deze voorstelling nog een officiële uitnodiging gestuurd door de Rabobank.

Een op de vijf jongeren heeft het thuis financieel moeilijk. Het Nibud meldt dat jongeren financieel teveel gepamperd worden door hun ouders.  Leren jongeren nog wel met geld omgaan? Met de voorstelling Rijk maakt theatergroep PlayBack leerlingen van het voortgezet onderwijs bewust van hun omgang met geld.

Waarom Rijk
Als jongeren naar de middelbare school gaan wordt geld steeds belangrijker. Om vrienden te trakteren, een eigen lunch te kopen in de supermarkt en je imago af en toe te upgraden met kleren en hippe gadgets. Rijk gaat over vijf jongeren uit verschillende gezinssituaties. De een koopt wekelijks een nieuwe outfit, de ander moet sparen voor sportschoenen. Is het iets om je voor te schamen als je niet het goede merk draagt? Rijk laat zien hoe financiële verschillen je positie in de groep bepalen. En hoe wel of geen geld hebben je imago positief of negatief kan beïnvloeden.

Samenwerking met Rabobank 
Samen met Rabobank maken wij ons sterk voor de financiële zelfredzaamheid en kickstarten daarom het gesprek over geld. Het interactieve theater spreekt kinderen aan. Kinderen worden op een leuke manier uitgedaagd om er over na te denken. Deze voorstelling is speciaal gericht op leerlingen mavo-2 en diens ouders. Mochten er ouders zijn die ook handvatten willen krijgen over hoe je in gesprek kunt gaan met je puber over geld, dan mag je contact opnemen met Rabobank HGWZ via dit mailadres.

Over PlayBack 
PlayBack speelt jaarlijks ruim 750 voorstellingen voor meer dan 45.000 jongeren, ouders en docenten. PlayBack maakt interactief en herkenbaar theater voor jongeren over onderwerpen die voor hen belangrijk zijn, zoals seksualiteit, alcoholgebruik, geld, vriendschap en groepsdruk. Na een theatervoorstelling volgt een interactief gedeelte waarbij leerlingen binnen een veilige omgeving worden uitgenodigd tot een open gesprek en discussie. Meer informatie vind je hier.

Tip: link naar het verslag van Rijk op Didactief.

Of klik hieronder voor het filmpje dat OPEN TV maakte over Rijk.